Pàgines d'interès

dimarts, 11 de juny del 2019

LA LÍNIA DEL TEMPS



Parlant del TEMPS HISTÒRIC es proposa  a cada un i cada una que representi les idees que té en una línia del temps: com podem representar en una línia del temps les diferents edats històriques?

Al llarg d'altres cursos o als ambients ja havíem treballat algunes informacions, d'aquesta manera fer una primera representació inicial ens permet a tots  situar els coneixements que ja tenim.

Però aquesta activitat inicial ens dóna la informació que hi ha confusions entre edats o èpoques històriques i subetapes i que molts confonen l'ordre de les èpoques...

DE LA PREHISTÒRIA A LA HISTÒRIA

A través de diferents  "fonts històriques" com a llibres, materials, pintures,els historiadors han pogut estudiar  "La Història".

Amb aquest vídeo podem contrastar i comparar la informació inicial que havíem situat en la  línia del temps inicial i ampliar-la.

 
Mentre  escoltam amb atenció hem anat prenent anotacions.
Però després, el treball en grup, ens permet contrastar i compartir les informacions.














Sabeu que des de l'aparició de l'home fins a l'actualitat han passat molts fets que determinen com és la nostra vida en l'actualitat!
Però QUÈ ÉS LA HISTÒRIA?

De manera individual cada un escriu la seva idea inicial i després buscant la definició al diccionari podem comparar i ampliar la definició, d'aquesta manera de la reflexió individual al contrast amb el que posa als llibres feim un treball de recerca personal i anam adquirint estratègies que més endavant podrem aplicar a altres situacions.



Per organitzar aquest estudi la història es divideix en períodes històrics o edats.

Aquests períodes es divideixen per fets clau que han passat així que ens organitzem per grups i cada un serà l'encarregat de buscar informació d'una època. 
Amb aquesta recerca s'han iniciat en la comprensió  del Temps històric , en prendre consciència del pas del temps, identificar les grans Edats de la Història d'Occident, identificar els fets històrics més importants de cada una  i com han influït en el desenvolupament de la humanitat i de les societats.






Per prendre consciència del pas del temps i la durada de cada una de les diferents èpoques varem fer estimacions i ho varem representar amb unes cintes de colors...
Hem de tenir en compte la durada per representar a escala la distància entre una època i l'altra.

Però al llarg del projecte el gran repte era com explicar-ho als altres de manera creativa, així que cada grup ho ha fet d'una manera diferent. 

Aquí tenim alguns dels grups...



 Els ha sortit súper bé a tots i totes!



Com a cloenda del projecte cada un i cada una havia de tornar a representar en una línia del temps les diferents edats històriques amb els fets més rellevants i les dates que marquen cada inici i final d'una època.
Una vegada més la creativitat era important així com fer una línia molt completa.
Al llarg d'aquest projecte hem desenvolupat diferents competències, però sobretot ens ha permès comprendre una mica més el món en el que vivim i el temps en el que vivim i quines relacions s'estableixen.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada