Pàgines d'interès

dimarts, 11 de juny del 2019

ENTRE TOTS UN MÓN MÉS SOSTENIBLE


Arrel de la visita que rebem de'n Carlos, na Maria Marí i Maria de la Torre  de la classe  de 4tB que ens expliquen la campanya Mobilitza't per la selva de l'Institut Jane Godall, durant un parell de dies  fem lectures i esquemes de tota la informació d'aquest projecte per entendre-ho millor,  així com les seves conseqüències.


Ens animen a participar a la campanya i prenem consciència de que entre tots hem de fer alguna cosa més per aconseguir un món més sostenible.

Ens han explicat les conseqüències de la demanda excessiva d'un mineral que s'extreu a la selva del Congo, a Àfrica, el COLTAN!

 

Identificam les idees més importants, busquem el que no entenem al diccionari, feim esquemes...aprenem a buscar i a tractar la informació! 




però i aquí? Al nostre país, a la nostre illa, a l'escola, a casa... Què podem fer per aconseguir un món més sostenible?

Parlem de crear una xarxa social, no una xarxa digital, sinó entre les persones:  
Des de la nostra classe com podrem arribar a tot el món?

Però quines accions podem fer?
A partir de l'anàlisi de les accions anam extraient els diferents temes que afecten a que el món pugui ser més sostenible.
Davant de l’acció que es proposa de tancar les aixetes del bany i la importància d’estalviar aigua, n’Alberto planteja una súper pregunta !

Per què no hem de malgastar l'aigua, 
si n'hi ha molta?


De la necessitat de saber el perquè de les coses i buscar les raons, a la necessitat de fonamentar les idees i de saber argumentar per poder explicar als altres
  
Ens organitzem per grups i cada grup s'encarrega de buscar la informació sobre un dels temes...
Sostenibilitat

Recursos naturals

Energies renovables i no renovables

El plàstic

L'aigua

Les maneres de com consumim

La contaminació i el canvi climàtic
La classificació dels residus



 Un mati convidem a na Rita
del Fons Pitius qui ens va explicar la importància de les 3R i sobretot de la primera R: REDUIR!






Na Rita ens va explicar que tota la nostra feina del projecte eren alguns dels  Objectius de Desenvolupament Sostenible creats per les Nacions Unides!
 
A la nostra escola treballem per poder comprendre el món en el que vivim i poder saber com i què podem fer per poder millorar-ho.

Per això és important saber el que està passant al nostre voltant, a partir de les noticies que hem dut a l'escola hem pogut conèixer com hi ha animals marins que es moren pel plàstic que es mengen o d'altres com tot el que ha aconseguit fer na Greta Thunberg, que només amb 16 anys, és un exemple de com una petita acció pot arribar a tot el món, ella a poc a poc ha aconseguit que molta gent, sobretot estudiants,  cada divendres surtin al carrer per lluitar pel canvi climàtic amb la seva campanya:  



        FRIDAYS FOR  FUTURE!










Per poder convèncer a la gent de les accions que han de fer, dels canvis que ha d'anar fent, ho hem de saber explicar molt bé.

Necessitem argumentar molt bé 
les nostres raons!

En tenir els nostres arguments  revisats i ben estudiats els hem pogut  començar a explicar als altres, primer en la nostra classe i després als  companys de l'escola, perquè el repte de crear la xarxa social comença des de noltros mateixos i l'escola. Així per grups ens varem organitzar per anar a algunes classes:

Per a que els nostres missatges arribin a més gent necessitem emprar altres mitjans:
Aprenem a fer pòsters amb un programa informàtic: el canva!




Continuant planificant accions per entre tots aconseguir un món més sostenible, proposem uns REPTES als diferents grups de l'escola:



I per difondre a tota l'escola: Un espai on fer-ho visible i fer-ho públic:




I per difondre-ho per la nostra ciutat i la nostra illa:  
anam a la tele i a la premsa!

A poc a poc, entre tots podrem aconseguir-ho!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada